Telefon: 608 596 334 Polubiłeś już nas na facebook'u?

Naczynia z otrąb      

           Z powstających podczas procesu produkcji mąki, otrąb pszennych powstają ekologiczne, biodegradowalne naczynia jednorazowe.
           Dzięki obróbce mechanicznej i termicznej naczynia z otrąb są sztywne, dość twarde, mimo braku chemicznych dodatków nadają się do
           podawania np. sosów. A co najważniejsze można je kompostować razem z resztkami jedzenia. Nie zawierają żadnych szkodliwych substancji,
           które mogłyby przenikać do żywności (tego rodzaju obawy często formułowane są w odniesieniu do opakowań z tworzyw sztucznych).
           Można ich używać nawet w piekarniku i kuchni mikrofalowej. Mają doskonałe właściwości izolacyjne - chronią użytkowników np. przed
           poparzeniem rąk. Dzięki naturalne fakturze i oryginalnemu wyglądowi od razu wzbudzają zaufanie i sympatię konsumentów.
           Naczynia są bezpieczne m.in. dla osób uczulonych na orzechy, soję, sezam.


Ekologiczne naczynia z otrąb pszennych


Sztućce drewniane   

           Sztućce wykonywane są z naturalnie jasnego drewna brzozy, ponieważ w przeciwieństwie do innych gatunków drewna nie wymaga ono
           bielenia. Produkt o wysokiej funkcjonalności i estetyce wykonania. Pod względem wygody użycia oraz trwałości niczym nie ustępuje
           sztućcom jednorazowego użytku wykonanym z tworzywa sztucznego, oferując zarazem optymalny komfort jedzenia dzięki swemu
           poręcznemu kształtowi. Dzięki specjalnemu oszlifowaniu noże nadają się do każdego rodzaju potraw. Zaokrąglone i wygładzone zęby
           widelców gwarantują znakomitą funkcjonalność nawet przy spożywaniu sałatek. Poza tym sztućce z drewna są całkowicie bezsmakowe,
           ekologicznie i biodegradowalne.
          


Ekologicznie i biodegradowalne sztućce drewniane